Tel.: 02 / 613 19 97  |  Mob.: 040 / 419 325  |  E-mail: info@igrace-iz-narave.si

Domov » Igrače VARIS

Podjetje Varis Toys

 

Podjetje VARIS Toys je bilo ustanovljeno leta 1988 za proizvodnjo različnih lesenih izdelkov kot npr. lesenih plošč, pohištvenih delov in gotovih kosov masivnega pohištva, večinoma za izvoz na Dansko, Finsko in v Nemčijo. Prvotno ime podjetja je bilo “Saime”.

 

V letu 2000 se je podjetje preusmerilo na proizvodnjo kakovostnih lesenih igrač z ekološkim in vzgojno-izobraževalnim konceptom. Že od vsega začetka je VARISov cilj nuditi visoko kakovostne izdelke, ki spodbujajo otrokov razvoj. Les kot naraven material je zelo primeren za ta namen, saj nagovarja različne čute in s tem spodbuja otrokovo domišljijo.

 

Vsi kompleti za sestavljanje, ki se prodajajo na trgu Evropske unije pod znamko VARIS, izpolnjujejo kriterije EU na področju varnosti igrač.

 

 

 

Tovarna igrač VARIS Toys se nahaja v kraju Renceni v Latviji, oddelek za trženje in uprava podjetja pa imata sedež v Rigi.

Dejavnost podjetja je izdelava visoko kakovostnih lesenih igrač. V rokah ustvarjalnih in izkušenih specialistov pride do izraza naravna lepota materiala. Stimulativne lesene

konstrukcije spodbujajo razvoj otrokovih čutov.