Tel.: 02 / 613 19 97  |  Mob.: 040 / 419 325  |  E-mail: info@igrace-iz-narave.si

Domov » Informacije

Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine IGRAČE IZ NARAVE določajo pogoje nakupa ter prodaje izdelkov. Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine IGRAČE IZ NARAVE na domeni 

http://www.igrace-iz-narave.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT).

 

Opredelitev pojmov

 1. ponudnik je spletna trgovina IGRAČE IZ NARAVE, ANI TRADE, Anita Korat s.p.
 2. uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec v spletni trgovini 
 3. spletna trgovina je informacijski sistem namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku

 

Prijava
Z namenom hitrega in enostavnega nakupa, registracija v spletni trgovini IGRAČE IZ NARAVE ni potrebna.Vse potrebne podatke za dostavo in plačilo boste izpolnili ob oddaji naročila.

 

 

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 1. identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)
 2. kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon)
 3. bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami)
 4. dobavljivost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani, naj bi bil dobavljiv v razumljivem roku)
 5. pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave)
 6. vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene, razvidno mora biti ali že vsebujejo davke in stroške prevoza
 7. način plačila in dostave
 8. časovno veljavnost ponudbe
 9. rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe
 10. pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

 

 

Postopek nakupa
Naročanje poteka preko interneta 24 ur na dan, vse dni v letu.
Ko uporabnik izbere izdelek ali izdelke in se odloči o načinu plačila (po povzetju ali s plačilom po predračunu na TRR – transakcijski račun), s potrdilom na gumb ZAKLJUČI NAKUP odda naročilo. Spletna trgovina samodejno "generira - ustvari" in pošlje elektronsko pošto s podrobnostmi naročila (izdelki, cene, količine, uporabnikovi podatki ...). S tem je naročilo potrjeno, izdelki bodo poslani v najkrajšem možnem roku.

 

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga
Po 43. členu Zakona o varstvu potrošnikov ima kupec pravico, da v petnajstih (15) dneh sporoči, da odstopa od nakupa, ne da bi mu bilo treba navesti razlog odstopa.
Če je kupec blago že prejel in od nakupa odstopi, mora prejeto blago vrniti podjetju v tridesetih (30) dneh po sporočilu o odstopu od nakupa, s tem da sam krije neposredne stroške vračila. Prejeto blago mora vrniti nepoškodovano, nespremenjeno in v nepoškodovani originalni embalaži.
O nameravanem vračilu blaga nas lahko kupec pisno obvesti na kontaktni e-naslov

info@igrace-iz-narave.si.

 

Plačilo
Ponudnik izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški.Uporabnik plača naročeno blago ob dostavi ali po predračunu na TRR.
Uporabnik mora ponudnika obvestiti o odločitvi o načinu plačila. To stori skupaj – istočasno z oddajo naročila, ki ga posreduje ponudniku.

 

Plačilo po povzetju - Gotovinsko plačilo ob paketni dostavi kurirske službe DPD
Plačilo z gotovino se izvrši ob prevzemu naročenega blaga in sicer kurirju ob dostavi, brez dodatnih stroškov provizije. Pri dostavi blaga plačate znesek, ki ste ga videli ob zaključku nakupa. Priporočamo vam, da si pripravite točen znesek. Plačati morate celotni znesek. Plačilo kurirski službi DPD ob prevzemu, je zaenkrat možno le z gotovino.
Pri plačilu po povzetju velja cena izdelka, veljavna na dan naročila.
Ob prejemu naročila in izbiri plačila po povzetju vam bomo na vaš e-naslov poslali potrdilo o prejemu naročila, nato pa sledi dobava v dogovorjenem roku.
Spletna trgovina IGRAČE IZ NARAVE bo vsa naročila z izbiro plačila po povzetju obravnavala kot končno in nepreklicno naročilo!

 

Plačilo po predračunu
Na podlagi vašega naročila, v najkrajšem možnem času prejmete predračun na vašo elektronsko pošto. S tem predračunom nato (preko elektronskega bančništva, na poštnem ali bančnem okencu…) plačate naročeno blago. Ko bo plačilo razvidno na našem računu, bomo blago v obljubljenem dobavnem roku odpremili preko dostavne službe DPD na vaš naslov. Dokazilo o plačilu po predračunu nam pošljite na info@igrace-iz-narave.si saj so vsi predračuni do potrditve plačila zgolj informativne narave.

 

Dobavni rok
Plačilo po povzetju: za naročila, ki bodo prejeta med tednom (od ponedeljka do petka) do 12. ure, bodo pošiljke oddane še isti dan oz. v največ 2 delovnih dneh. Za naročila, oddana v soboto ali nedeljo, bodo pošiljke odposlane v ponedeljek.
Plačilo po predračunu: po prejemu plačila na naš TRR, bodo pošiljke oddane še isti dan oz. v največ 2 delovnih dneh.
Za izdelke na zalogi je dobava blaga 1-3 delovnih dni, v ostalih primerih pa do 15 dni.
Za izdelke, ki jih nimamo na zalogi je dobavni rok do 15 dni po prejetem in potrjenem naročilu. V primeru daljšega dobavnega roka vas bomo o dobavnem roku obvestili po elektronski pošti ali po telefonu.

 

Dostava
Ponudnik mora blago oziroma storitev dostaviti v obljubljenem času. Zagotoviti mora vse potrebne informacije glede naslova, kamor se uporabnik lahko obrne v primeru pritožbe in informacije glede garancij ter servisa oziroma drugih storitev po zaključku pogodbe.
Dostavo opravi kurirska služba DPD na navedeni naslov v Sloveniji. Prejemnik paketa je o predvidenem času dostave obveščen s SMS sporočilom ali elektronsko pošto. V kolikor pa Vam termin ne bo odgovarjal, pa se boste lahko s kurirjem enostavno dogovorili za drug termin. Dostave večinoma potekajo v dopoldanskem času. V primeru ko Vas ni doma, Vam kurir v nabiralniku pusti listek s telefonsko številko, na kateri lahko naročite ponovno dostavo, ki je lahko tudi na drug naslov v Sloveniji. Ponovna dostava je brezplačna. Na Vaš klic bo dostavna služba čakala 4 dni, nato bo paket vrnjen nam.
Prodajalec ni odgovoren za zamude s strani distribucijskega ponudnika ali za poškodovanje embalaže. Naročnik naj prejeto blago pregleda takoj in ob morebitnih poškodbah takoj kontaktira distribucijskega ponudnika, kjer skupaj z naročnikom sestavijo zapisnik o poškodbi pošiljke.
Svoja vprašanja nam pošljite na info@igrace-iz-narave.si in z veseljem vam bomo odgovorili.

 

Strošek dostave prek DPD Slovenija

Strošek dostave je odvisen od zneska naročila:

 • pri naročilu do 50 € je strošek dostave 3,90 €,
 • pri naročilu nad 50 € je dostava brezplačna.

Strošek dostave je enoten za celo Slovenijo.

Stranka lahko odkupnino za izdelke prek DPD Slovenija po svoji izbiri poravna tudi s plačilnimi karticami preko POS terminala, ki ga ima kurir pri sebi. Pri poravnavi odkupnine s POS terminalom se stranki zaračuna provizija v vrednosti 1,43% in DDV, ki jo DPD Slovenija zaračuna v imenu banke ponudnice storitve plačevanja preko POS terminala.

 

Garancija

Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu. Pri spletnem nakupu garancija prične veljati z dnevom vročitve pošiljke.
Garancija preneha veljati pri:
• neupoštevanju navodil za uporabo,
• popravilu, ki ga je opravila nepooblaščena oseba,
• malomarnem ravnanju z izdelkom,
• poškodbah, ki so nastale zaradi mehanskih udarcev po krivdi kupca oziroma tretje osebe.

 

Veljavnost ponudbe
Vse navedene cene izdelkov so v EUR in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV). Pridržujemo si pravico do spremembe cen, razen, če ni navedeno drugače (primer akcij in posebnih popustov). Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Pridržujemo si pravico do spremembe cen brez predhodnega obvestila. V spletni trgovini so navedene cene kot redne cene izdelkov ter cene z oznako zelo ugodno oz. akcijske cene. Cene z oznako zelo ugodno oz. akcijske cene so v spletni trgovini primerno označene.

Slike izdelkov so simbolične
Dejansko prejeti izdelek se lahko razlikuje od slike izdelka na spletu (barvno odstopanje).
Teksti ob izdelkih so informativne narave in so podani s strani proizvajalca. Za podrobnejše opise in informacije se lahko obrnete na nas.

 

Varnost in pravica do zasebnosti
Skrbno varujemo vaše podatke pred izgubo, zlorabo, nepooblaščenim dostopom, razkrivanjem, spreminjanjem ali uničenjem. Vse podatke, pridobljene preko spletne trgovine, ponudnik uporablja le za lastno uporabo in jih varuje v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Ponudnik podatkov, posredovanih s strani kupcev, ne bo razkrival tretjim osebam, temveč jih bo koristil le v namene lastne rabe, za informiranje o ponudbi in novostih, … Podatke strank ponudnik hrani trajno in jih uporablja dokler stranka ne zahteva drugače. V primeru "vdora" v bazo oz. v računalniški sistem ponudnik ne nosi odgovornosti za nastale posledice.

 

Odveza odgovornosti
Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti skladnost in ažurnost podatkov, ki so objavljeni na spletnih straneh podjetja ter v spletni trgovini. Kljub temu pa se lahko karakteristike izdelkov, njihova zaloga in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik v spletni trgovini ne uspe popraviti podatkov. V takem primeru bomo kupca obvestili o eventualnih spremembah in mu omogočili preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

 

Reklamacije in informacije
V primeru reklamacije ali potrebe po dodatnih informacijah pričakujemo vaše sporočilo na

info@igrace-iz-narave ali po klasični pošti IGRAČE IZ NARAVE.
NE SPREGLEJTE! Vrnjeno blago pošljete s Pošto Slovenije na lastne stroške na naslov:

ANI TRADE, Anita Korat s.p., Pod klancem 25, 2341 Limbuš.

 

Arhiviranje pogodb
Pogodba, ki jo skleneta ponudnik in uporabnik je trajno shranjena pri podjetju IGRAČE IZ NARAVE.

 

Pritožbe
Ponudnik spoštuje veljavno Zakonodajo o varstvu potrošnikov.Postopek za oddajo pritožb mora biti na voljo na spletnih straneh, enostaven za uporabo in zaupen. Ponudnik mora v 5 delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščati o poteku postopka. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.